2011. május 27., péntek


1. Címoldal

2. Körkép – Csík

3. Körkép – Csík

4. Körkép – Gyergyó

5. Körkép – Udvarhely

6. Gazdaság

7. Gazdaság

8. Műhely

9. Műhely

10. Körkép

11. Hirdetés

12. Sport

13. Hirdetés

14. Ország-világ

15. Napról napra

16. Terasz

Reklámok

9 hozzászólás

 1. Tisztelt illetékes ismeretlen uraim, akik az alábbiakban érintettek!
  Nem gondolják, hogy ez a “fejlesztés” már egy kicsit soká tart?
  Mindent meg lehet érteni, de a megértésnek is van határa.
  Kár, hogy ezzel az időhúzással sok internetes olvasót fognak veszíteni, mert szerintem egy ilyen pdf formátumú megjelenés nem a legkedvezőbb a látogatottsági adatok növelésére.
  Mikor hónapokon keresztül csak az “átmeneti” hivatkozás jelenik meg főcímként, az az érzés állandósul a még kitartó olvasóban, hogy talán ez az átmenet is olyan, mint az utóbbi 21 év, vagyis ebből se lesz semmi jó.
  Kár, hogy így sikerül minden maradék reményt kiölni, majd meg csodálkozunk, hogy senkit nem érdekel semmi.
  Tudom, hogy a napilap netes megjelenési formája a többihez képest csepp a tengerben, de a tenger cseppekből tevődik össze.
  Köszönöm a türelmüket.

  • Tiszteletem!
   Egyáltalán nem értek egyet Nagy Ferenc ur hozzászólásával. Ez egy óriási ötlet meg ebben a formában is ahogy megjelenik. (pdf)
   En is külföldről olvasom, es nagyon jol esik a “friss” Hargita Nepet naponta kiolvasni. Gratulálok a weblap működtetőinek sok sikert es kitartást!

 2. Tisztelt Nagy Ferenc Úr,

  sajnálom, hogy nehézséget okozunk a pdf-változattal, higgye el, mi is szeretnénk az új – egyébként programozás alatt álló – weboldalt mielőbb beüzemelni. Viszont amint azt bizonyára Ön is elfogadja, egy jól működő oldal elkészítése, üzembe állítása, tesztelése nem lehetséges 2-3 hét alatt. És bár a látogatottsági mutatók korántsem igazolják feltételezését, miszerint a jelenlegi változat miatt veszítenénk az olvasótáborból, célunk egy még jobb, áttekinthetőbb, kereshető és a mai igényeket kielégítő oldalt létrehozni. Természetesen joggal felteheti a kérdést, hogy de miért nem volt jó az ezt megelőző változat – gondolom, ennél nem kell vitába szállnunk, hogy az egy funkcionalitásában, áttekinthetőségében és kezelhetőségében egy meglehetősen kezdetleges oldal volt.
  Üdvözlettel,
  Mihály László
  főszerkesztő-helyettes

 3. Tisztelt szerkesztőség!

  A magyar nyelv elég gazdag ahhoz, hogy olyan szó mint “bébiszitter” vagy “fantomállás” ne az újság címlapján jelenjen meg. Én is tudom, hogy a köznyelvben (főleg a felelőtlen magyarországi hírközlés hatására) elterjedt és használják de pontosan ezért kellene legalább a helyi újságszerkesztők kiküszöböljék az ilyen magyartalan kifejezeseket a újságokból. Az ekránt is és borkánt is használjuk mégsem így jelenik meg az újság címlapján hanem mint képernyő és befőttesüveg.
  Tisztelt szerkesztőség, lesz szives felhívni Darvas Beáta figyelmét, hogy “bébiszitter” helyett például dajkát is használhatunk és a “fantomállás” pedig olyan mint a szerkesztőé aki a mai újság megjelenését jóváhagyta.

  • Kedves E.,

   örülök, hogy szívén viseli a magyar nyelvápolást, és remélem, hogy csak nem volt lehetősége utánanézni a Magyar Értelmező Kéziszótárban, amelyben szerepel a bébiszitter szó. A dajka különben mást jelent.
   A fantomállással kapcsolatban sem tudok igazat adni Önnek. Bizonyára hallott már fantomképről, fantomcégekről, de hogy a magyar irodalomhoz forduljak: ha fellapozza Ady Endre 1903-ban megjelent Még egyszer című kötetét, megtalálja benne a Fantom című verset. Vagy Németh László 1942-ben közölte Fantomok ellen című írását.
   Higgye el, a magyar nyelv védelmét mi is célunknak tartjuk, a világ fejlődésével azonban a nyelvek is folyamatosan alakulnak. Ha nem így lenne, ma is azt mondanánk, fehervaru rea meneh hodu utu rea. És éppen azok a szerkesztőim állnak a nyelv védelmében, akiknek beosztását, szerepét Ön epésen fantomállásnak nevezi, és megakadályozzák, hogy a magyar nyelvet igazán romboló kifejezések, fogalmazások ne kerülhessenek nyomtatásba.
   Üdvözlettel,
   Mihály László,
   főszerkesztő-helyettes

 4. Csak gratulálni tudok! Nagyszerü lap volt, van és lesz. Nekünk itt külföldön egy csemege. A kritikusok megnyugtatására pedig csak annyit, hogy nagyon sok helyen a világon a pdf változat fizetéses(!!!), vagy pedig egyáltalán nem a napi kiadás(!!!) Szóval csak így tovább és ugy csak csíkiasan MINDENT BELE!!!
  Köszönjük

  • Én is gratulálok Önnek.
   Sajnos én is külföldön jutok hozzá a Hargita népéhez, és az Ön hozzászólását nem tudom konstruktív szelleműnek értékelni, mert nekem nem a napilap tartalmával vagy egyébbel volt problémám, csupán a fejlesztési időt tartottam soknak.
   A pdf változatért, ha akar Ön bátran fizethet, másoknál ez az ötlete nem hiszem hogy nagy népszerűségre talál.
   A szerkesztő úrnak köszönöm, hogy hogy foglalkoznak az olvasói véleményekkel.

   • Azt, hogy Ön mit hisz, vagy Önnek mi a véleménye, az egy dolog. A statisztika, vagy a tényállás viszont egy másik!

 5. Gratulálok Önöknek,hogy minden nap elolvashatom a napi témákat engem egyáltalán nem zavar “pdf” formátum,viszont az hiányozna ha nem lenne!
  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: